Header
CONTACT
Peter Favier music productions
Roerstraat 3
Nieuwegein
info@peterfavier.nl

(c) Copyright 2007-2017: Peter Favier music productions

Biografie

Peter Favier

Peter Favier is werkzaam als producer, arrangeur en pianist en geeft daarnaast les op Codarts Rotterdam (Rotterdams Conservatorium).

Hij voltooide de opleidingen Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium en Piano Jazz/Pop aan het Utrechts Conservatorium. Hij studeerde bij o.a. Johan Clement, Bert van den Brink, Cor Bakker en Randal Corsen.

Tijdens zijn opleidingen was Peter reeds actief als muzikant, arrangeur en muzikaal leider van diverse koren en ensembles. Daarnaast hield hij zich al jaren intensief bezig met geluids- en opnametechniek en het gebruik van elektronische toetsinstrumenten en MIDI apparatuur.

Inmiddels heeft hij meegewerkt aan vele producties. Hij beschikt al een aantal jaar over een eigen homestudio. Zijn rol in een productieproces varieert van muzikant, arrangeur tot producer en engineer, of een combinatie daarvan.

Als pianist / toetsenist is hij actief in verschillende pop- en jazzformaties, en begeleidt hij regelmatig vocalisten.

Peter Favier onderscheidt zich door zijn muzikale creativiteit, professionaliteit en betrouwbaarheid. Doordat hij muzikale en technische kennis in de praktijk met elkaar weet te verbinden, is hij breed inzetbaar in uiteenlopende settings.


Download het Curriculum Vitae van Peter Favier.